visie-3

Taakkracht. HET

De taak. Concrete objectieve doelen en plannen. Maakbaar en planmatig. Dagelijkse gemeenschappelijke realiteit. Wat er nu concreet is. Waar we het over eens zijn. Dagelijkse realiteit van mensen, feiten en gebeurtenissen in de organisatie. Van observatie, waarneming, interpretatie naar oordeel, opvatting en betekenis. Begrip en collectieve bewustwording op wat er is.

 

Driedimensionaal kijken: verandering als gevolg

Driedimensionaal kijken: ‘wat gebeurt er in mij’, ‘wat gebeurt er tussen ons’, ‘waar gaat het inhoudelijk over, wat is de taak en wat drijft ons daarin. Raak niet verstrikt in alleen je binnenwereld, de inhoud of wat er speelt in de samenwerking: gaat om samenhang tussen alle drie. Het leren kennen van deze drie verschillende werelden in relatie tot elkaar is het begin van bewustwording en verandering.

Verandering is het gevolg van ontmoeting tussen mensen in relatie tot deze drie werelden: het volgt op ECHT contact met emotionele- en sociale empathie: elkaar zien, met elkaar praten en naar elkaar luisteren. In de HET wereld alleen daarentegen is verandering doel op zichzelf.

Werkelijke interesse en écht luisteren is opstaan voor de verhalen van mensen, voor datgene wat hen werkelijk beweegt en inspireert vanuit nieuwsgierigheid en een open houding.

Kloppen de ‘werelden’ ten opzichte van elkaar dan is verandering het gevolg. Alleen waar alle drie werelden kloppen en elkaar ontmoeten, aanvullen en versterken komt er succes en duurzame verandering.