Duck 5Foto: Petra Barneveld

Ik ben Duck IJntema en als zelfstandig organisatieadviseur gespecialiseerd in geavanceerd verandermanagement. Mensen waar ik mee heb gewerkt omschrijven mij vaak als: dichtbij, gedreven, praktisch en resultaatgericht. Neemt je mee, is verbindend en vertrouwend. Combinatie van ‘moeder de gans’ en ‘oom agent’. Niet de ‘macho’ maar wel een ‘wereldverbeteraar’.

Wie ik ben en waar ik vandaan kom

Als geboren Fries en getogen Groninger ben ik na mijn middelbare schoolopleiding als politieman op straat in Groningen begonnen. Ik heb als professional ervaren hoe het is om vanuit bezieling en vakmanschap mijn werk te doen en te voelen hoe trots je daarop kan zijn. Ik heb veel mooie ervaringen opgedaan, vele veranderingen meegemaakt maar ook het verschil ervaren tussen bezieling en vakmanschap ‘buiten’ en een rationeel technocratische zakelijkheid binnen.

Na  een periode van 10 jaar op straat ben ik, na een vervolgopleiding aan de Politieacademie, aan mijn management carrière bij de politie begonnen. Ik heb daarin gedurende 25 jaar verschillende leidinggevende functies gehad en in die rol vele veranderingen meegemaakt. Hierdoor heb ik naast respect voor bezieling en vakmanschap veel respect gekregen voor de betekenis van zakelijkheid, sturing en leiderschap voor een betere organisatie en prestaties.

Ik heb daarin geleerd dat we er met bezieling en vakmanschap alleen niet zijn. Ik heb gezien hoe bezieling en vakmanschap ook in hun eigen fixatie kunnen zitten en verandering kunnen blokkeren. ‘Professionals krijgen het leiderschap dat ze verdienen’. Ook heb ik gezien en ervaren hoe zakelijkheid zichzelf in de weg kan zitten. Ik ben ervan overtuigd dat naast ruimte voor bezieling en vakmanschap ook leiding, sturing en visie vanuit een zakelijk en rationeel perspectief essentieel zijn voor ontwikkeling van de organisatie en sociaal duurzame verandering. ‘Ook leiders krijgen dus de professionals die ze verdienen’.

Mijn passie en bevlogenheid

passie en bezielingDeze ervaring heeft mij mijn fascinatie en bevlogenheid bezorgd om schijnbare tegenstellingen in organisatie en tussen mensen, zoals zakelijkheid versus bezieling en vakmanschap, te verbinden vanuit de overtuiging dat beiden vanuit eigen kracht en menselijkheid nodig zijn voor sociaal duurzame verandering.

Vanuit deze fascinatie en na het opdoen van een academische achtergrond in organisatieontwikkeling en geavanceerd verandermanagement heb ik me verder geprofessionaliseerd in het begeleiden van complexe veranderingen eerst als programma- en projectmanager.

Daarnaast heb ik tevens ervaring opgedaan in de rol van organisatieadviseur en heb ik me in mijn eigen bedrijf gespecialiseerd in het ondersteunen en begeleiden van management en medewerkers bij complexe veranderingsprocessen. Ik heb hierin ervaren dat ik als adviseur of als projectmanager naast het management in mijn kracht sta om hem/haar en de medewerkers te ondersteunen en te begeleiden bij hun verandering.

Ik richt mijn energie en aandacht daarbij vooral op het scheppen van voorwaarden om veranderingen zoveel mogelijk vanzelf en natuurlijk te laten verlopen. Mijn ambitie daarin is om veranderingen in organisaties menselijker te maken door de verbinding tussen zakelijkheid, passie en bezieling te versterken voor betere prestaties en meer vitaliteit.

Referenten over mij

Met deze passie en bevlogenheid heb ik me de afgelopen jaren bij diverse complexe veranderingsprocessen ingezet en daarin samengewerkt met verschillende opdrachtgevers en collega’s. Een aantal van hen heeft zijn of haar referenties over onze samenwerking beschreven. Deze vind je in het sub-menu van deze pagina.

Voor mijn Curriculum Vitae verwijs ik je verder naar bijgaande link: Lees verder