Werkzijze

Als teamcoach ondersteun en faciliteer ik leidinggevenden en teamleden bij de ontwikkeling van het team als geheel.

visie-3

Mijn aanpak als coach

Ik begin in mijn aanpak eigenlijk altijd bij de onderlinge verhoudingen rondom het vraagstuk. Ik ga er vanuit dat als onderlinge betrekkingen goed zijn, je met elkaar altijd wel een manier kunt vinden om verschillen te overbruggen. Een vitaal systeem verdraagt verschillen en kan hiermee overweg. Soms zijn onderlinge verhoudingen erg beproefd en wordt elk inhoudelijk onderwerp een splijtzwam. De relatie wint het daarbij altijd van de inhoud, zeker als het spannend wordt.

Ik begin dan ook altijd om als eerste de onderlinge dynamiek in kaart te brengen en te kijken naar patronen in de onderlinge interacties. Ik ben niet op zoek naar wie er schuld draagt. Ik kijk niet naar de mensen individueel maar als ‘stem’ van het systeem. Ik richt me daarbij op wat er zich tussen mensen afspeelt en hoe dat zichzelf in stand houdt. Ik bied daarbij een nieuw verhaal hoe je er ook naar kunt kijken en waarin iedereen zich op de een of andere manier herkent. Een verhaal niet op zoek naar schuld maar naar actie en reactie, hoe mensen op elkaar reageren en welke onderliggende aannames, overtuigingen, paradoxen en versterkende mechanismen een rol spelen. Mijn ervaring is dat het helpt om vanuit deze bril naar de werkelijkheid te kijken, in plaats van oorzaak, gevolg en schuldige te vinden.

Door meer gezamenlijke bewustwording in de onderlinge dynamiek, waarbij iedereen op de foto staat, ontstaat meer begrip en ruimte voor samen beter te willen worden in de onderlinge samenwerking. Daarmee ontstaat een bodem om op te staan en verder te coachen, te begeleiden en te ontwikkelen.